Repertoriu

That Jazz

Colaj

  • Premieră Opera Română Craiova
  • 10 iunie 2010
  • Durată
  • aprox. 1h, 10’

Spectacol de dans modern după un concept semnat de Laurențiu Nicu.


Spectacolul spune în pași de dans povestea a două surori hotărâte să cucerească lumea prin talentul lor de dansatoare și ajung la New York, într-un bar de jazz.

Atmosfera locului, lumina, fumul, paietele sclipitoare ale rochiilor dansatoarelor, jazz-ul, dansul le cuceresc. Simt că doar aici povestea lor în lumea dansului poate începe. Norocul le surâde şi patroana barului, care „taie şi spânzură” şi pentru care fiecare nutreşte o teamă ascunsă, le angajează.

Solista clubului nu le va privi cu ochi buni, căci ele primesc cele mai frumoase rochii şi de aici se naşte un conflict între cele trei în ritm de jazz.

Nu lipsesc din acest tablou nici poveştile de iubire. Barmanul este îndrăgostit de solista din club, dar diferenţa de clasă îl împiedică să-şi spună iubirea, nu-şi permite să treacă dincolo de tejgheaua barului .

O iubire imposibilă par să trăiască şi alţi doi solişti din club, care sunt îndrăgostiţi de aceeaşi femeie ca şi barmanul.

Povestea are un final fericit: cele două surori rămân cu cei doi solişti care renunţă la jocul de-a şoarecele şi pisica cu solista din club, iar barmanul reuşeşte să îşi învingă teama de a trece dincolo de graniţa barului şi să cucerească inima acesteia din urmă.

Jazz-ul reînvie, aducând în faţa publicului craiovean o frumoasă poveste spusă în paşi de dans în „That jazz”.