Comunicati ufficiali

Aida de Giuseppe Verdi pe scena Operei Române Craiova

da Craiova rumeno Opera 11-05-2015

Opera Română Craiova anunță spectacolul de operă Aida de Giuseppe Verdi ce va a avea loc în data de 20 februarie 2014, ora 19:00, sub conducerea muzicală a maestrului Gheorghe Stanciu.

Aida este o operă în trei acte compusă de Giuseppe Verdi, bazată pe un libret scris de Antonio Ghislanzoni. Opera Aida a fost creată pentru inaugurarea primului teatru muzical de la Cairo și al Canalului Suez, având premiera în data de 24 decembrie 1871.

Deși are acest caracter ocazional, lucrarea constituie o adevărată cotitură în creația lui Verdi. Prin înfruntarea caracterelor, forța pasiunii și expresivitatea muzicii, Aida este o autentică dramă romantică. Această operă reprezintă nu numai una dintre cele mai importante lucrări ale lui Verdi, ci și o culme a genului de operă în general.

Opera Română Craiova aduce pe scenă o distribuție deosebită:

Aida – Jasmina Trumbetas (Serbia), Radames – Hector Lopez (Cluj-Napoca), Amneris – Asineta Răducan (Brașov), Amonasro – Ioan Cherata,Ramfis – Sorin Drăniceanu, Regele Egiptului – Dragoş Drăniceanu , Mesagerul – Marian Dăbuleanu,  Marea Preoteasă – Renata Vari

Cu participarea Orchestrei, Corului și Ansamblului de balet  ale Operei Române Craiova.

Spectacolul îl va avea la pupitrul dirijoral pe maestrul Gheorghe Stanciu.

Regia artistică îi aparține austriacului Tamas Ferkay, iar costumele și decorurile sunt creația lui Răsvan Drăgănescu.