Comunicati ufficiali

“Procesul” lui Philip Glass în premieră în România

da Craiova rumeno Opera 29-10-2015

“Procesul” lui Philip Glass  în premieră în România

Festivalul Internațional “Elena Teodorini”, aflat la cea de-a XIV-a ediție, aduce sâmbătă 31 octombrie, orele 19, pe scena Operei Române Craiova o premieră pentru spectatorii români - “The Trial” (“Procesul”), de Philip Glass.

Opera se află în premieră în România și a fost comandată și coprodusă de Music Theatre Wales, Royal Opera London, Theater Magdeburg și Scottish Opera, drepturile de prezentare aparținând companiei Dunvagen Music Publishers, New York.

Lucrarea celebrului compozitor american Philip Glass, scrisă pe un libret al lui Christopher Hampton, bazat pe romanul lui Franz Kafka, a avut premiera mondială în toamna anului trecut și  îl aduce în rolul principal pe Johnny Herford (Josef K.). Opera a fost creată special pentru aniversarea a 25 de ani de existență a Companiei Music Theater Wales.

Despre Philip Glass

 Philip Glass este un compozitor american și este adesea considerat cel mai influent compozitor al sfârșitului de secol XX.

Glass este un compozitor prolific: el a scris lucrări pentru grupul muzical pe care l-a fondat, Philip Glass Ensemble (în cadrul căruia interpretează la clape), precum și opere muzicale, opere de teatru și zece simfonii, unsprezece concerte, lucrări solo, muzică de cameră, inclusiv cvartet de coarde și sonate instrumentale, și coloane sonore.

Trei dintre coloanele sale sonore au fost nominalizate pentru Premiul Oscar. A câștigat două premii Globul de Aur, pentru coloana sonoră a filmelor Kundun (1998) și The Truman Show (1999) și un premiu BAFTA pentru coloana sonoră din The Hours (2002).

 

Printre colaborările lui Philip Glass se numără nume mari de teatru și film incluzînd Martin Scorsese, Errol Morris, Robert Wilson, JoAnne Akalaitis, Godfrey Reggio, Paul Schrader,  Christopher Hampton, Bernard Rose și mulți alții.

Din distribuție fac parte:

Josef K. Johnny Herford

Fräulein Bürstner/Leni Julie Martin du Theil

Frau Grubach/Washerwoman Sylvia Rena Ziegler

Student/Flogger/Titorelli Michael J. Scott

Franz/Block Markus Liske

Magistrate/Assistant/Lawyer Huld Roland Fenes

Willem/Usher/Priest Thomas Florio

Inspector/Uncle Albert Paul Sketris

Magdeburgische Philharmonie

 

Vă invităm sâmbătă 31 octombrie la un spectacol de neuitat, o operă ce îmbină frânturi din lumea lui Kafka cu muzica modernă a secolului XX.