Comunicati ufficiali

Trubadurul revine pe scena Liricului craiovean

da Craiova rumeno Opera 11-05-2015

Teatrul Liric Elena Teodorini anunță spectacolul de operă Trubadurul de Giuseppe Verdi din data de 17 octombrie, ora 19:00, sub conducerea muzicală a dirijorului coreean Jangwon Seo.

Trubadurul (în italiană Il Trovatore), este o operă compusă de Giuseppe Verdi pe un libret de Salvatore Cammarano, scris după tragedia El trovator de Antonio Garcia Gutiérrez. Premiera operei a avut loc la Teatro Apollo din Roma, la data de 19 ianuarie 1853.

Liricul craiovean aduce pe scenă Trubadurul lui Verdi într-o distribuție deosebită: Contele de Luna – Ștefan Ignat (Bucuresti), Leonora – Adriana Dumitriu (Bucuresti), Azucena – Inga Jakhutashvili (Georgia), Manrico – Nikola Kitanovski (Serbia) și nu în ultimul rând, Ferrando – Sorin Drăniceanu.

Opera se va desfășura sub conducerea muzicală a dirijorului Jangwon Seo, venit tocmai din Coreea de Sud. Fost dirijor al Orchestrei Simfonice Naționale din Seul, Jangwon Seo este actualmente dirijor principal al Companiei de Operă Michooholl și director artistic al Companiei de Operă Seorum, ansambluri alături de care participă la turnee internaționale și promovează în special creații moderne din domeniul muzicii de operă.
Regia îi aparține lui Emil Strugaru (Cluj-Napoca), iar scenografia a fost realizată de către regretatul Sorin Novac.