Artişti

Edith Mag

Actriţă

Edith Mag a absolvit în anul 2003 secţia Actorie la Departamentul de Artă Teatrală din cadrul Facultăţii de Litere a Universităţii din Craiova. În timpul studenției, a interpretat numeroase roluri, precum: Anghelina Boțochină  din „Moromeții“ de M. Preda, Sonia din „Crimă și pedeapsă“ F. Dostoievski, Helena din „Privește înapoi cu mânie“ de J. Osborn, Silvia din „Acești îngeri triști“ de D. R. Popescu, Gură-Strâmbă din „A treia țeapă“ de M. Sorescu, Natalia din „Cerere în căsătorie“ de A. P. Cehov, Martha din „Cui i-e frică de Virginia Woolf“ de E. Albee, Vrăjitoarea I din „Macbeth“ de W. Shakespeare, Jaqueline /  Martine din „Doctor fără voie“ de Moliѐre și Iulca din „O tragedie furtunoasă“ de D. Kovacevici.

A fost angajată a Teatrului Liric „Elena Teodorini“ din Craiova în perioada 2002-2005, debutând cu rolul Mama vitregă din „Cenuşăreasa“, urmat de roluri în musicalurile pentru copii: Baba Vâjbaba din „Drumu-i lung, povestea-i scurtă“, Doamna Darling din „Peter Pan“, Zâna din „Drumu-i lung, povestea-i scurtă“, Zâna Copilăriei din „Frumoasa din pădurea adormită“ şi Ghidul din opereta „La Calul bălan“.

Din 2005 a fost invitată la Teatrul dramatic I. D. Sîrbu din Petroşani, unde a jucat în spectacole de copii (Secretara din „Blestemul zânei“ de M. Andras, Baba Agripina din „Dogarul cel isteţ“ de R. Botar, Fata Mijlocie din „Harap-Alb“ după I. Creangă, de Ştefan Oprea), dar şi de adulţi (Eulampia Bozdog din „Catrafusele“ de I. D. Sîrbu, Solange din „Cameristele“ de J. Jenet, Nicole Aron din „Faţă în faţă“ de F. Joffo, D-na Linde din „Nora“ de H. Ibsen şi D-na Isabelle du Rompoingt din „Mincinoasa“ de J. J. Bricaire / M. Lasaygues, Soţia, Funcţionara, Colega, Călătoarea, Augusta Gurievna, Marina Istamina, Vera Andreevna din „Un bărbat şi mai multe femei“ de L. Zorin).

Din 2008 revine pe scena Teatrului Liric „Elena Teodorini“ (actualmente Opera Română Craiova) cu spectacole de copii, musicaluri şi operete, interpetând personaje precum Olga din „Văduva veselă“ de Fr. Lehár, Ida din „Liliacul“ de J. Strauss, Gwendolen Fairfax din „Bună seara, domnule Wilde!“, Vulpea din „Cocoşelul neascultător“ de I. Lucian şi Gertrude / Scriitoarea din „Hänsel şi Gretel“ de E. Humperdinck.

În paralel, este asistent universitar doctor la Departamentul de Arte, secţia Teatru, a publicat două cărți, cronici în revista Spectactor și articole științifice în reviste de specialitate.

Face parte din Compania Teatrulescu – teatru alternativ ce sprijină dezvoltarea teatrului underground – unde a jucat în spectacolul „Un bărbat şi mai multe femei“, adaptare după L. Zorin în regia Ralucăi Păun, a regizat spectacolul „Stop the Tempo“, pe un text de Geanina Cărbunariu, fiind în acelaşi timp profesor de actorie pentru copii la Teatrulescu Junior.