Festivalul Internaţional „Elena Teodorini”

Ediția A XV-A

OPERA ROMÂNĂ CRAIOVA

 

Cuvântul Managerului

Avem satisfacţia de a fi construit un veritabil brand cultural ce duce renumele Operei Române Craiova peste hotare, consolidând, astfel, imaginea unui teatru de operă tributar gloriei clasicilor, dar plin de vitalitate și forță inovatoare. Aflat la ediție jubiliară – cea de-a XV-a, și aniversând 160 de ani de la nașterea primei cântăreațe din România care a pășit pe scena teatrului Scala din Milano, Festivalul Internațional „Elena Teodorini“ invocă imaginația și provoacă simțurile. Mereu în căutarea unor forme noi de expresie, anulând barierele de gen, limbaj sau cultură, Opera Română Craiova oferă publicului fidel acestui Festival adevărate motive de încântare și revelație artistică.

 

O menţiune specială se cuvine Masterclass-ului de artă vocală susţinut de soprana Nicoleta Ardelean, care va înlocui, anul acesta, Concursul Internaţional de Canto - dificultăţile legate de lipsa sălii ne-au îndreptat către această soluţie, care poate părea un compromis, dar sunt convins că acest tribut adus vocației pedagogice a sopranei Elena Teodorini va avea un impact deosebit asupra tinerilor interpreţi dornici să-şi perfecţioneze tehnica vocală.

               

În spiritul promisiunii făcute cu ocazia fiecărei ediții, și în acest an Festivalul pune în valoare artiștii prezentului și își invită oaspeții, companii de operă de prestigiu din Europa, să-și etaleze măiestria și talentul în fața publicului craiovean.  

Antoniu ZAMFIR