Repertoriu

Frumoasa din pădurea adormită

Marius Ţeicu

  • Premieră Opera Română Craiova
  • 26 iunie 2001
  • Durată
  • aprox. 1h, 40’– o pauză
  • Menţiuni
  • Spectacol în limba română

Musical (operetă) de Marius Țeicu

Libretul de Silvia Kerim după povestirea lui Charles Perrault


A fost odată, în vremuri de demult, a fost un Împărat și o Împărăteasă care erau triști, căci soarta nu le hărăzise un urmaș.

Într-o bună zi, la palat apare Barza Bertha care le aduce în dar un bebeluș, o fetiță frumoasă ca în povești.

Știind din timp bucuria pe care a făcut-o Barza Bertha Împăratului și Împărătesei, la palat sosește în grabă mare și Broasca Bibi, prietena bună a berzei.

De bucurie, Împăratul a organizat o mare petrecere la botezul frumoasei Prințese, la care au fost invitate zânele ursitoare care aduc în dar: calități, virtuți, frumusețe și tot ce se poate dărui pe lume.

La această ceremonie nu a fost trecută pe lista invitaților Zâna cea rea, care apare furioasă și cu dorință de răzbunare. Ea îi urează copilei ca în ziua când va împlini 16 primăveri să se înțepe cu un fus și să moară.

Cum în toate basmele, binele învinge răul, și aici Zâna Copilăriei (Zâna cea bună) anunță că poate schimba ursita cea rea, astfel încât copila de împărat să nu moară.

După multe peripeții vine și frumosul Prinț care rupe vraja, readucând-o la viață pe Prințesă, totul terminându-se, ca de obicei, cu o nuntă frumoasă cum numai în povești ai să întâlnești.

Urmărind firul poveștii, imaginația lucrează, ne transportă cu mintea în vremuri îndepărtate, spre a ne arăta o lume cu niște întâmplări pe care numai în vis le poți vedea, în care cei răi sunt întotdeauna pedepsiți, iar cei buni pururea răsplătiți.

Povestea este îmbrăcată în haine moderne, plină de învățăminte și cugetări, cu caracter educativ, indiferent de vârstă.

 

*Caietul program de la spectacolul din data de 30 aprilie 2006