“Bună seara, domnule Wilde!”
Spectacolul ,,Bună seara, domnule Wilde!” este o adaptare după piesa de teatru ,,Ce înseamnă să fii onest”, semnată de inconfundabilul scriitor, Oscar Wilde. Intriga piesei se construiește în jurul jocului de-a viața. Tinerii Algernon (Laurenţiu Nicu) și Jack (Cosmin Vasilescu) jonglează cu propriile indentități până când fantasma ia locul realității. Nici măcar din iubire Cecily (Anca Ţecu) și Gwendolen (Edith Mag), tinerele de care cei doi se îndrăgostesc, nu-i pot accepta decât prin falsele identități pe care aceștia și le creaseră. Povestea aceasta este spusă în stilul umorului englezesc tăiat de note idilic moralizatoare specifice lui Wilde.
Muzica spectacolului este semnată de maestrul Alexandru Iosub pentru care aceasta este,,o muzică simplă, vivantă, sensibilă și care se adresează direct sufletului.”. Coregrafia spectacolului îi aparține lui Francisc Valkay.
Oscar Wilde a fost și este unul dintre cei mai iubiți scriitori din lume. Având gusturi simple și mulțumindu-se cu ce este mai bun, Oscar Wilde considera că ,,viața este prea importantă ca să fie luată în serios. Se îmbrăca în culori extravagante şi, datorită staturii sale de aproape doi metri, apărea ca o figură impunătoare. De cele mai multe ori era sufletul petrecerii, fascinând oamenii cu șarmul său. În ,,Portretul lui Dorian Grey”, cea mai cunoscută carte a sa, Wilde spune: ,,Daţi-i omului o mască şi vă va spune cine este.”. Wilde ia masca scriitorului și ne dezvăluie o lume atemporală, o lume prin care a reușește să-și asigure imortalitatea.
Alina Rece a absolvit Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia Română-Engleză, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” din Bucureşti, secţia Regie de Teatru, la clasa prof. univ. dr. Cătălina Buzoianu şi este doctor în filologie al Universităţii din Craiova. A regizat nenumărate piese de teatru cât și spectacole pentru copii. Este membră a UNITER, autoare a 30 de scenarii şi dramatizări după diverşi autori români şi străini, deţinătoare a 4 premii importante, decernate în România şi Ucraina.
Francisc Valkay, reputat balerin, coregraf, regizor și promotor cultural , este creatorul unor coregrafii în premieră, precum: „Andante Allegro” (muzica de Vangelis), „Undeva, cândva” (muzica de J. M. Jarre), „Dansuri din Galanta” (muzica de Z. Kodály), „Don Quijote” (muzica de L. Minkus), „Valsuri vieneze” (muzica de J. Strauss), „Valsuri romantice” (muzica de Fr. Chopin), „Bolero” (muzica de M. Ravel), colajul „Sărbătoarea dansului”, baletul din operele „Oedip” de G. Enescu şi „Aida” de G. Verdi