Comunicate oficiale

Comunicat de presă - “La Cenerentola”, de G. Rossini

de Opera Română Craiova 03-11-2015

“La Cenerentola”, de G. Rossini - " Și au trăit fericiți, în iertare și armonie, până la adânci bătrâneți ..."

 

Miercuri, 4 noiembrie, orele 19, Opera Română Craiova vă invită să retrăiți “Cenușăreasa”, o poveste a copilăriei spusă din perspectiva marelui Rossini.

Teatrul de Operă și Balet Sofia, invitat special în cadrul Festivalului Internațional " Elena Teodorini ", pune în scenă "Cenuşăreasa ", de G. Rossini, o poveste clasică în timpuri moderne.

 

“O poveste îți oferă întotdeuna posibilitatea de a începe o căutare a sinelui, iar în același timp te lasă să descoperi “povestea” – așa cum o cunoști din copilărie sau așa cum a scris-o Rossini.
“Cenușăreasa lui Rossini este o provocare pentru că în timp ce o scria, marele compozitor a căutat să evite toate elementele magice, așa că a transformat-o pe Zâna cea bună într-un fel de mentor al Prințului. Ȋnțeleptul Alidoro (care în traducere înseamnă Aripi de Aur și poate fi o aluzie la Ȋngerul Păzitor) este cel ce orbitează în jurul personajelor și cel care le pune într-o varietate de situații complexe. 
Rossini nu ne relatează povestea clasică, finalul clasic - acela în care Cenușăreasa și Prințul se căsătoresc și trăiesc fericiți până la adânci bătrâneți - ci ne conduce către o minunată și covârșitoare iertare care ne învăluie spre sfârșitul operei.”

 (Vera Petrova, Regizor)

Cenușăreasa ( La Cenerentola ossia La buontà in trionfo) este o operă comică în 2 acte de Gioachino Rossini, după un libret de Jacopo Ferreti, ce are la bază povestea “Cendrillon” a lui Charles Perrault.

Rossini a scris “Cenușăreasa” la vârsta de 25 de ani, imediat după succesul avut cu “Bărbierul din Sevilla” și a completat opera în doar trei săptămâni, fiind considerată una dintre cele mai bune lucrări ale compozitorului.

Premiera operei a avut loc la Teatro Valle (Teatro della Valle) din Roma în ziua de 25 ianuarie 1817.

 

 

« Cenușăreasa » - Teatrul de operă și Balet Sofia

Regia artisitcă : Vera Petrova
Coregrafia : Maria Loukanova
Scenografia : Boryana Angelova
Costume : Hristiyana Mihaleva-Zorbalieva
Conducerea muzicală : Grigor Palikarov

Din distribuție fac parte :


Prince Ramiro – Hrisimir Damyanov
Dandini – Atanas Mladenov
Don Magnifico – Nikolay Petrov
Clorinda – Milena Gyurova
Tisbe – Blagovesta Mekki-Tsvetkova
Angelina (Cenerentola) – Oana Andra
Alidoro – Martin Tsonev

 

Vă așteptăm cu mare drag!