Comunicate oficiale

Conferința de presă Aida – Închiderea stagiunii 2012-2013

de Opera Română Craiova 11-05-2015

Teatrul Liric ,,Elena Teodorini” vă invită la conferința de presă ce va avea loc în foaierul Teatrului miercuri 26 iunie 2013, ora 12:00, unde se va anunța închiderea stagiunii 2012-2013 cu opera marelui compozitor Giuseppe Verdi – Aida, într-o distribuție deosebită.

Aida este o operă în trei acte compusă de Giuseppe Verdi, bazată pe un libret scris de Antonio Ghislanzoni. Opera Aida a fost creată pentru inaugurarea primului teatru muzical de la Cairo și a Canalului Suez, având premiera în data de 24 decembrie 1871.

Deși are acest caracter ocazional, lucrarea constituie o adevărată cotitură în creația lui Verdi. Prin înfruntarea caracterelor, forța pasiunii și expresivitatea muzicii, Aida este o autentică dramă romantică. Această operă reprezintă nu numai una dintre cele mai importante lucrări ale lui Verdi, ci și o culme a genului de operă în general.

Teatrul Liric ,,Elena Teodorini” aduce în fața publicului craiovean o distribuție de excepție. Vom avea pe scenă nume precum: Dragana Radakovic (Serbia) care o va interpreta pe Aida, Efe Kislali (Turcia) în rolul Radames, Alessandra Palomba (Italia) care va debuta în rolul Amneris, Stefan Ignat (Bucuresti) în rolul Amonasro și nu în ultimul rând, Sorin Drăniceanu în rolul Ramfis.