Comunicate oficiale

Contesa Mariza revine pe scena Liricului craiovean după 10 ani, de la Viena

de Opera Română Craiova 11-05-2015

Teatrul Liric ,,Elena Teodorini” vă invită la conferința de presă ce va avea loc miercuri 22 mai 2013, ora 12:00 unde se va anunța spectacolul de operetă Contesa Mariza, cu participarea sopranei de renume internațional, Catarina Coresi Lal.

Contesa Marița este o operetă în trei acte compusă de compozitorul maghiar Emmerich Kálmán. Libretul, de Julius Brammer și Alfred Grünwald, se bazează pe „Romanul unui tânăr sărac” de Octave Feuillet. Premiera a avut loc pe 24 februarie 1924 la Viena, la Theater an der Wien, sub titlul german Gräfin Mariza.

Stabilită din 1998 la Viena, Catarina Coresi Lal devine în 1999 solista celebrei orchestre ,,Hofburg”-Orchester, în acompaniamentul căreia, sub bagheta maestrului Gert Hofbauer, activează până în 2009, susţinând anual cca 80 de concerte de operă şi operetă. Din 2005 este solistă a companiei autonome de operă Vienna Opera Company şi din 2011 a companiei de operetă „Johann Strauss Operette Wien”.

Din 2012 devine colaborator permanent al Teatrului Pygmalion din Viena. Din această colaborare a luat naştere o nouă formă de spectacol teatral-muzical, în care potenţialul actoricesc deosebit al sopranei este în mod strălucit pus în evidenţă.

Apariţia în rolul Contesei Mariza pe scena Teatrului Liric „Elena Teodorini”, este pentru Catarina Coresi Lal o revenire în cadrul în care şi-a făcut debutul în operetă: în februarie 1995, solista debuta aici în rolul Adele din opereta „Liliacul” de J. Strauss.