Comunicate oficiale

Opera Română Craiova găzduiește Preselecția regională pentru Festivalul-Concurs Național de Interpretare „Crizantema de aur”, 2017

de Opera Română Craiova 16-06-2017

Luni, 19 iunie, la ora 11.00, toți cei interesați să participe la preselecția pentru concursul de interpretare „Crizantema de Aur” sunt așteptați la sediul Operei Române Craiova din strada Mihai Viteazul nr. 7. Înscrierea și plata taxei de 100 lei se pot face pe loc.

Festivalul-concurs este deschis participării interpreţilor şi compozitorilor de romanţe, având drept scop afirmarea şi lansarea interpreţilor de romanţe, cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani, stimularea creatorilor de romanţe, precum şi conservarea, perpetuarea şi promovarea romanţei ca gen muzical care aparţine patrimoniului cultural naţional.

Regulamentul și condițiile de participare pot fi citite aici:

http://crizantemaaur.ro/regulamentul-de-participare-la-crizantema-de-aur-2016-2/

Ediţia a 50-a a Festivalului, care se va desfășura în perioada 19-21 octombrie 2017 la Târgoviște, va fi structurată pe trei mari secţiuni: Concursul de Interpretare; Concursul de Creaţie; Recitaluri extraordinare susţinute de mari artiști ai scenei românești și internaţionale, de câștigători ai Trofeului „Crizantema de aur” din România, din Republica Moldova și din alte 10 ţări, acompaniaţi de orchestre și de dirijori profesioniști.
Zilnic vor avea loc evenimente dedicate lansărilor de albume, monografii și culegeri de romanţe.