Comunicate oficiale

Tenorul Teodor Ilincăi și La Traviata pe scena Teatrului Liric

de Opera Română Craiova 11-05-2015

Teatrul Liric ,,Elena Teodirini” vă invită la conferința de presă ce va avea loc în foaierul Teatrului, miercuri 15 mai 2013, ora 12:00, unde se va anunța opera La Traviata, cu participarea renumitului tenor- Teodor Ilincăi.

La Traviata este o operă în trei acte compusă de Giuseppe Verdi pe libretul în limba italiană al lui Francesco Maria Piave. La baza operei stă romanul autobiografic lui Alexandre Dumas- fiul, Dama cu camelii.

Teodor Ilincăi este unul dintre cei mai valoroşi tineri tenori români, cu o extraordinară carieră internaţională. Debutul său în afara ţării s-a petrecut în ianuarie 2009 pe scena Operei din Hamburg, unde a interpretat rolul MacDuff din Macbeth de G. Verdi, iar astăzi Teodor Ilincăi este un artist aplaudat pe cele mai importante scene ale lumii.

Printre colaborările de mare importanţă se numără concertul din Valladolid – Spania (2011), alături de soprana Angela Gheorghiu. Până în 2014, artistul este invitat să cânte pe scenele operelor din Monte Carlo, Hamburg, Viena, Berlin, Toulouse, Santiago de Chile, Londra, Paris etc.

Recent, tenorul a interpretat, alături de soprana Anita Hartig, rolul principal în opera La Bohème (regia lui John Copley), pe scena Operei Regale din Londra (Royal Opera House – Covent Garden).

Talentatul tenor îl va aduce la viață pe scena Liricului craiovean pe Alfredo Germont.

Violetta Valéry este reîncarnată de către iubita noastră soprană, Diana Țugui, care face o pereche bine închegată cu Teodor Ilincăi. Cei doi aprind flacăra unei iubiri ce nu se stinge nici măcar în urma tragediei morții Violettei. O interpretare memorabilă demnă de un public numeros.