Comunicate oficiale

Visele se-mplinesc “La Calul Bălan”

de Opera Română Craiova 11-05-2015

Joi seara, începând cu ora 19:00, buna-dispoziție se va revărsa în sala Operei Române Craiova

În așteptarea Silviei – Prințesa Ceardașului (marea premieră a stagiunii), Opera Română Craiova vă invită joi, 10 aprilie,  La Calul bălan – vestitul han de pe malul lacului austriac St. Wolfgang. Acolo, atmosfera este mereu vesel, iar oaspeții mulțumiți. Revine așadar, pe scena craioveană, unul dintre cele mai spumoase spectacole de operetă, un titlu aflat în repertoriul marilor teatre de gen din lume.

Cine nu se gândește la opereta de Ralph Benatzky și la chelnerul suferind de amor, atunci când aude de Calul bălan? Evocând un peisaj idilic și o frumoasă    poveste de iubire cu accente comice pline de farmec, muzica lui Benatzky cucerește ascultătorii de aproape un secol.

In 1896, Oskar Blumenthal și Gustav Kadelburg au scris comedia romantică despre chelnerul-șef și frumoasa hangiță. În 1930, Ralph Benatzky a compus muzica atât de inspirată, iar opereta era prezentată în premieră, la Berlin.

De atunci, Calul bălan și-a continuat galopul muzical pentru a răspândi lumii întregi povestea romantică a unei vacanțe de neuitat, pe malul lacului St. Wolfgang din Austria.

La Craiova, opereta a fost pusă în scenă în urmă cu zece ani, în regia artistică a lui Migry Avram Nicolau. Costumele și decorurile sunt realizate de Rodica Garștea (Brașov), iar coregrafia, de regretatul Ioan Kelemen.

Reprezentația de joi seara readuce în scenă Orchestra, Corul și Ansamblul de Balet ale Operei Române Craiova, sub conducerea muzicală a maestrului Alexandru Iosub. În rolul frumoasei hangițe Josepha Vogelhuber va debuta Florentina Soare.

Din distribuție mai fac parte: Gabriel Marciu (Leopold Brandmeyer), Dan Cornescu (Wilhelm Giesecke), Diana Țugui (Ottilia Giesecke), Cosmin Vasilescu (Av. dr. Siedler), Laurențiu Nicu (Sigismund Sülzheimer), Teodor Ispas (Prof. dr. Hinzelmann), Anca Țecu (Klärchen Hinzelmann), Ioan Cherata (Pădurarul), Edith Mag (Ghidul), Nicolae Popa (Piccolo), Andreea Gheorghe(Mireasa), Costinel Stancu (Mirele) și Dragoș Teodorescu (Viţica romantică).