Repertoriu

Peter Pan

Laurențiu Profeta

  • Premieră Opera Română Craiova
  • 12 octombrie 2013
  • Durată
  • aprox. 2h – o pauză
  • Menţiuni
  • Spectacol în limba română

Musical în două acte compus de Laurențiu Profeta.

Libretul și versurile de Eugen Rotaru, după James Matthew Barrie.


„Celor care sunt sau au reuşit să rămână copii, le adresez mesajul muzicii mele, ce se doreşte pornit din Inimă pentru Inimă”.

*Laurenţiu Profeta – compozitor

 

„Poveştile nu au vârstă şi nici nu există o vârstă anume pentru a povesti. Ascrie pentru copii este o binecuvântare a spiritului, dar şi condiţia principală pentru a rămâne tânăr. Cu dragoste şi atentie m-am aplecat asupra scrierii acestui libret dedicat copiilor dar şi părinţilor şi chiar bunicilor lor”.

**Eugen Rotaru – libretist

 

 „Cine e de fapt Peter Pan? Nimeni nu ştie şi cu atât mai mult atracţia lui e mai mare. Nici Peter Pan nu ştie cine e, dar el afirmă: eu sunt copilăria, jocul şi bucuria. Dar oare crede ceea ce spune? În orice caz se face că e convins de asta pentru că altfel ar însemna ca el să nu mai existe şi nu are curajul să întâmpine această încercare.

Toţi avem nevoie de un Peter Pan! Avem nevoie să visăm, să sperăm, să zburăm spre…

Toţi copiii lumii au nevoie de cineva care să-i ocrotească şi să-i iubească. Au nevoie de un spaţiu în care să se joace în libertate, fără să le fie teamă de nimic.

Sunt fericită că apropiindu-mă din nou de minunata lucrare semnată de Laurenţiu Profeta şi Eugen Rotaru, am avut prilejul să lucrez cu excepţionalul colectiv artistic al Teatrului Liric „Elena Teodorini” din Craiova. Sunt fericită să mă întâlnesc (pentru a câta oară) cu aceşti artişti pe care îi consider ca şi pe copiii mei. Sunt fericită să ne întâlnim cu Peter Pan pentru că şi eu VREAU SĂ MĂ JOC de-a TEATRUL toată viața”.

***Migry Avram Nicolau – regizor

 

„IDEI, STĂRI … NU FIGURI! Aceasta am căutat să realizez împreună cu întreaga echipă de interpreţi actori, solişti vocali şi balerini”

****Constantin Floriean – coregraf