Concursul Internaţional de Canto ˝Elena Teodorini˝

Repertoriu concurs

Concursul Internaţional de Canto ˝Elena Teodorini˝

 

CARE ESTE REPERTORIUL OBLIGATORIU PENTRU CONCURSUL ELENA TEODORINI 2015?

Vă rugăm să pregătiți 5 arii după cum urmează:


3 arii din patru perioade diferite:
Perioada 1: 1600 - 1750
Perioada 2: 1750 – 1830
Perioada 3: 1830 – început de secol XX
Perioada 4: secolul XX


2 arii din două opere diferite, una dintre acestea poate fi din operetă.
Aceste 5 arii vor alcătui repertoriul de concurs.

 

În primele două etape, fiecare concurent va interpreta una sau două arii din repertoriul de concurs. Prima arie poate fi aleasă de către concurent, cea de a doua (dacă va fi cazul) va fi aleasă de juriu.

În etapa finală se vor interpreta până la trei arii din repertoriul de concurs. Prima piesă va fi aleasă de către concurent, celelalte de către juriu.

Pentru Gala Laureaţilor, cu acompaniament de orchestră, juriul va alege arii existente în biblioteca Operei Române Craiova. În cazul în care niciuna dintre ariile alese de candidaţi nu va fi găsită la biblioteca operei, vor fi alese alte titluri, de comun acord cu candidaţii.

Ariile cu cabaletta şi recitativ vor fi cunoscute ca atare, iar juriul va decide executarea lor parţială sau integrală.

 

ACOMPANIAMENTUL
Pe durata desfășurării concursului organizatorii vor pune la dispoziția concurenților, maeștrii corepetitori și săli pentru repetiții, fără perceperea unor taxe suplimentare. Participanţii care doresc să se prezinte cu un pianist acompaniator personal, o pot face pe propria lor cheltuială şi menţionând acest fapt în formularul de înscriere.

 

PARTITURI
Concurenţii vor asigura pianistului acompaniator atribuit de către organizatori toate partiturile pe care le vor prezenta în cele trei etape ale concursului. Partiturile trebuie să fie lizibile şi în versiunile originale.